Murto- ja palo­hälyttimet

Murto- ja palohälytin­järjestelmät

välitöntä ja korvaamatonta tietoa kodin, maatilan tai yrityksen tiloista

Murto- ja tulipalotilanteissa jokainen sekunti ratkaisee. Saat nopeasti ilmoituksen luvattomasta liikkujasta tai alkavasta tulipalosta. Laadukas murto- tai palohälytinjärjestelmä on helppokäyttöinen ja voidaan tarvittaessa yhdistää kameravalvontaan. Kannattavinta on kuitenkin pitää eri järjestelmät omina kokonaisuuksinaan.

Murtohälytyksen laukaisee liiketunnistus, mutta myös äänitunnistusta käytetään esimerkiksi lasirikkoilmaisimissa (näyteikkunat). Myös magneettikoskettimet ovat osa murtohälytysjärjestelmää, yleisimmin ovissa. Ilmoituksen murtohälytyksestä saa tekstiviestinä, mobiilisovelluksella tai soittamalla. Hälytyksensiirto voidaan tehdä myös vartiointiliikkeeseen tai hälytyskeskukseen. Lisäksi hälytyksestä aiheutuu kohteessa yleensä myöskin ääni- ja/tai valo(strobo)efekti.

Palohälytyksen laukaisee savuilmaisimeen kulkeutuva savu. Savuhälytin toimii joko optisesti (savukaasu) tai lämmön perusteella. Nykyään pakolliset palohälyttimet pelastavat ihmishenkiä ja estävät tai vähentävät tulipalon aiheuttamat, usein korvaamattomat vahingot. Palohälytinjärjestelmä on edullinen henkivakuutus ja kiinteistön sekä eläinten turva. Järjestelmä antaa aikaa reagoida ja saat apua paikalle nopeasti!